Flip de klas in het basisonderwijs

Flipping the Classroom vindt voornamelijk plaats in het vo en mbo, maar nu neemt André Manssen het voortouw om Flip de Clip (zijn eigen benaming van het Flipping the classroom-model) ook in het basisonderwijs te introduceren. In 6 blogposts genaamd "Hoe maak je een flip de clip met Yurls?" geeft André voorbeelden en uitleg geven aan zijn bovenbouwcollega's van groep 6,7 en 8. Hier vind je zijn blogposts en introductie op Yurls.

In het begin zullen deze geflipte lessen voornamelijk tijdens een aantal zaakvakken plaatsvinden: aardrijkskunde, geschiedenis, verkeer en biologie (natuur). Vooral omdat het voor deze vakken eenvoudiger is via SchoolTV Beeldbank of Klokhuis geschikte filmpjes te vinden. Voor rekenen en spelling zal het specifieker moeten omdat het moet aansluiten bij de gebruikte methodes.

André raadt zijn collega's aan om vooral Yurls te gebruiken als omgeving voor de lessen. Zelf laat hij in een aantal voorbeelden de voordelen van Yurls zien. Op zijn Yurlspagina zien we bijvoorbeeld al een uitgewerkt voorbeeld over De Kruisspin.

Wil je meer weten over wat Flip the klas (of Flipping the classroom) inhoudt? Je kunt het lezen op Flippingtheclassroom.kennisnet.nl.

André Manssen blogt dagelijks over internet en webtools in het basisonderwijs op Manssen.nl.

VorigePlan van PO Raad voor Nationaal onderwijsakkoord door de politiek omarmd
VolgendePolitiek in gesprek met basisonderwijs in Noord Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter