Woensdag 19 september heeft demissionair minister Schippers het startsein gegeven voor de landelijke lancering van het Vignet Gezonde School op de Anne Frankschool in Den Haag. De Anne Frankschool, onderdeel van de Stichting de Haagse Scholen, is een school waar gezondheid integraal onderdeel uitmaakt van het schoolbeleid. De PO-Raad ondersteunt het Vignet Gezonde school van harte. Zowel leerlingen, ouders als leraren zijn gebaat bij een gezonde leefstijl op school. Om samen toe te werken naar een Gezonde School en als kroon op dat werk het vignet te kunnen dragen is een mooie ontwikkeling voor het primair onderwijs. Een gezonde en veilige omgeving is een voorwaarde voor de belangrijkste opdracht van de scholen: 'goed onderwijs voor elk kind'.

In 'de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl' zullen de PO-, VO-, en MBO-Raad de methodiek van de Gezonde School hanteren. Daarmee stimuleren we scholen en besturen om te komen tot schoolbeleid met betrekking tot sport, bewegen en een gezonde leefstijl, leidend tot kwantitatieve en kwalitatieve toename van sport, bewegen en een gezond leefstijlaanbod in en rondom de school.

Trefwoorden:

Sport gezondheid

Relevante links:Folder Vignet Gezonde School: Gezonde Scholen presteren beterMeer informatieThema: Sport en gezondheid

VorigeStille bezuinigingen komen oorverdovend hard aan
VolgendeLestip woordenwolk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter