17 september 2012

Nederlandse basisscholen hebben vorig jaar bij elkaar 6.000 voltijdsbanen geschrapt. Desondanks maken de meeste scholen nog verlies, waardoor ze de komende jaren nog verder moeten snijden. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte waarin de jaarrekeningen van ruim 300 scholen werden bekeken, waarover De Volkskrant vandaag bericht. De PO-Raad bevestigt dat schoolbesturen steeds geprobeerd hebben om de klassen te ontzien, maar dat de rek er nu uit is. Lees het volledige artikel op VK.nl.

Andere media

In Goedemorgen Nederland geeft Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad, een reactie (scroll naar 32:05) op het onderzoek van Deloitte. Ook RTL Z Nieuws besteedt uitgebreid aandacht aan het onderzoek. Kete Kerverzee geeft ook in dit item een reactie op het onderzoek.


Trefwoorden:

Bekostiging

Relevante links:Basisscholen zullen nog meer moeten snijden (Volkskrant)Video: Waarom basisscholen moeten schrappen in personeel (RTL Z) Audio: Goedemorgen Nederland (scroll naar 32:05)NRC: Duizenden banen weg maar basisonderwijs moet nóg harder snijden

VorigeDe context van het onderwijs
VolgendeInnovatieve Pabodocent Maak gebruik van de Innovatieregeling Pabos
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter