Lespakket Diploma Veilig Internet uitgebreid met game

Het lespakket Diploma Veilig Internet is uitgebreid met een gloednieuwe online game: Diploma Veilig Internet The Game. Het spel is ontwikkeld om beter aan te sluiten bij het karakter van het lespakket. Leerkrachten hebben de keuze om het papieren lespakket of de game in te zetten. In een veilige en educatieve omgeving gaan leerlingen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag.

Inhoud game

Diploma Veilig Internet The Game is bedoeld voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. In het spel moeten leerlingen de bekende DVI-karakters Nienke, Eric, Sem en Shanti helpen om Erics oom Ap te bevrijden. Tijdens het ontwikkelen van een uitvinding komt oom Ap vast te zitten in één van zijn uitvindingen. In 5 levels leren leerlingen over:

• veilig surfen
• betrouwbaarheid van internet
• zoekvaardigheden
• online imago
• digitaal pesten

Hierbij monitoren leerkrachten de voortgang van de leerlingen op eenvoudige wijze. Voor leerkrachten is er een speciale leerkrachtenhandleiding. De inhoud en het resultaat zijn hetzelfde als het papieren lespakket. Diploma Veilig Internet The Game wordt afgesloten met een digitale eindtoets.

Over DVI

Diploma Veilig Internet is een lespakket voor leerlingen van groep 5 t/m 8 in het basisonderwijs. Het lespakket maakt kinderen bewuster van hun handelen op internet en leert hen vaardigheden aan om verantwoord met internet en digitale media om te gaan. Het lespakket heeft een voorlichtingsfunctie voor kinderen, leerkrachten en ouders.

Speel Diploma Veilig Internet The Game

VorigeMerendeel schoolbesturen in het primair onderwijs heeft financien op orde
VolgendeIk ben er weer met een cadeautje voor het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter