Er zijn 3 informatieve videos ontwikkeld over de geschiedenis, de theorie en de technologie over flipping the classroom (oftewel: flip de klas). In deze videos wordt uitgelegd wat flipping the classroom inhoudt, hoe je het in de klas kunt inzetten en welke technologieën je daarbij kunnen helpen.

Video 1: wat is flipping the classroom? In deze video leer je meer over het model en de ontstaansgeschiedenis.Video 2: Pedagogische en didactische aanwijzingen. Hoe kun je bijvoorbeeld het TPACK model bij flipping the classroom inzetten? Hoe gebruik je de vrijgekomen tijd?Video 3: Jelmer Evers laat je zien hoe een les wordt opgebouwd. Waar moet je aan denken? Welke hardware gebruik je? Hoe kan je jouw materiaal uploaden? Deze vragen en meer worden in de volgende video behandeld.Wil je meer weten over flipping the classroom en geflipte lessen? Deze videos en meer informatie vind je op Flippingtheclassroom.kennisnet.nl.

De videos zijn samen met Jelmer Evers ontwikkeld. Hij is geschiedenisdocent bij UniC in Utrecht en heeft een weblog op Ictgeschiedenis.blogspot.nl.

VorigeIn gesprek met Robert van Hoesel over de Opdrachten Database
VolgendeSuperhelden Eiland een embodied learning game van Waag Society
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter