23 augustus 2012

Ouders zijn kritisch op het Nederlandse onderwijs, maar geven de basisschool van hun eigen kind nog wel een ruime voldoende (gemiddeld 6,8). Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het maandblad 'J/M voor ouders' dat op 23 augustus is verschenen. De PO-Raad herkent de kritische punten van de ouders. Dit zijn exact de punten waar de scholen de afgelopen jaren aan gewerkt hebben en waarop ze al veel verbeteringen hebben gerealiseerd.
De verbeteracties in het primair onderwijs zijn nog in volle gang en moeten de komende jaren de kwaliteit van het onderwijs verder verbeteren. De overheid moet de scholen daar in blijven steunen en stimuleren, zodat de onderwijskwaliteit duurzaam kan worden verbeterd en het vertrouwen van de ouders weer kan groeien.
Uit het onderzoek blijkt dat de ouders vooral behoefte hebben aan betere leraren, meer mannen voor de klas, maximale ontplooiing van de kinderen, minder prestatiedruk en betere resultaten van de leerlingen. 'J/M voor ouders' besteedt in het septembernummer uitgebreid aandacht aan het onderzoek onder ouders. Het onderzoek gaat niet alleen over het onderwijs, maar ook over het opvoeden.


Trefwoorden:

Ouders, Ouders en School, Onderwijskwaliteit

Relevante links:J/M-onderzoek 2012: Ouders verliezen massaal vertrouwen in Nederlands onderwijs

VorigeToezicht geeft speciaal onderwijs keus in leerlingenzorg
VolgendeFacebookpagina voor PABO studenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter