Minister Van Bijsterveldt van OCW opent online Verkiezingsland voor kinderen

Politiek raakt ons allemaal, dus ook kinderen. Dat zei minister Van Bijsterveldt van OCW op donderdag 23 augustus bij de opening van het Verkiezingsland op Kids.kennisnet.nl. Het Verkiezingsland is een virtueel land waar kinderen uit groep 7 en 8 spelenderwijs leren wat het belang van politiek is, hoe politiek werkt en waarom we gaan stemmen.

Van Bijsterveldt nam uitgebreid de tijd voor de basisschoolkinderen die aanwezig waren bij de lancering. Politiek is ook voor kinderen heel belangrijk, aldus de minister. Denk bijvoorbeeld aan het aantal uren dat kinderen naar school moeten, de leeftijd waarop ze hun eerste biertje mogen drinken en de vraag of ze wel of niet naar de schoolarts moeten. Daarna opende de minister de website door in een stemhokje met een rood potlood een stembiljet in te vullen.Ook het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan de opening van het Verkiezingsland in hun uitzending van 23 augustus (het item is te zien vanaf 05:18).

Lestips over de verkiezingen

We hebben allerlei lestips over de verkiezingen voor je verzameld die je kunt gebruiken in de klas. Staan er bepaalde tips nog niet bij, dan kun je ons dat melden en dan vullen we de lijst aan. Ook kun je meer uitleg over het Verkiezingsland lezen.

VorigeInnovators Dilemma in het Onderwijs
VolgendeToezicht geeft speciaal onderwijs keus in leerlingenzorg
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter