Welke onderwijsleveranciers willen samenwerken met Hogeschool Iselinge bij Het Leren van de Toekomst

Kennisnet is op zoek naar onderwijsleveranciers van zowel hardware als software/content die met Hogeschool Iselinge willen samenwerken tijdens het experiment Het Leren van de Toekomst met de Pabo. Deze Pabo uit Doetinchem is geselecteerd uit een tiental Pabo's voor dit bijzondere experiment.

Het Leren van de Toekomst heeft als doel het versterken van de innovatiekracht van Pabo's met innovatieve ict-toepassingen en technologie voor toekomstgericht(er) onderwijs. Alle kennis en ervaring die we opdoen tijdens het experiment publiceren we en verspreiden we onder alle Pabo's in Nederland.

Onderwijsvraagstukken

De docenten van Hogeschool Iselinge hebben, samen met een onderwijskundige, hun onderwijsvraagstukken geformuleerd. Bijvoorbeeld:


• Hoe kunnen we thematisch leren in de onderbouw ondersteunen met nieuwe media?

• Hoe ondersteunen we omgevingsonderwijs met mobiele technologie?

• Hoe kunnen we meetkunde koppelen aan alledaagse werkelijke situaties met nieuwe media?

• Hoe kunnen we games en gamification inzetten?


Op de Pabo en op de stagescholen

De volgende stap is nu innovatieve onderwijsproducten en “ diensten te vinden die het beste aansluiten op deze vragen. In het vierde kwartaal van dit jaar gaan de docenten voor hun vakken in verschillende leerjaren met deze producten aan de slag. Begin 2013 gaan de studenten praktijkervaring opdoen tijdens stages op basisscholen. Ook op deze stagescholen gaan studenten waar mogelijk de innovatieve toepassingen inzetten.

Nieuwsgierig geworden?

Leveranciers van (innovatieve) producten of diensten die het interessant vinden om in dit experiment samen te werken met Hogeschool Iselinge, stagescholen en Kennisnet nodigen we van harte uit een aanbod te doen. Dit kan tot en met 1 augustus.

Meer informatie over de onderwijsvraagstukken, planning en de spelregels.

VorigeKennisgemeenschappen in het primair onderwijs
VolgendeKeynotes De Onderwijsdagen bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter