Gezondere voeding in schoolkantines

Cateraars van ruim 35 procent van alle scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs hebben hun handtekening gezet onder het Handvest 'Gezonder voedingsaanbod op scholen'. Daardoor kunnen leerlingen van die scholen in de kantine voortaan kiezen uit een gezonder aanbod van voeding. Daarover bericht Voedingslog.nl.
Bepaald is dat het assortiment in de kantine bestaat uit minimaal 75 procent basisproducten (bijvoorbeeld salades, fruit en broodjes) en maximaal 25 procent niet-basisvoedingsmiddelen (zoals snacks en snoep).

Eind 2011 werd het Handvest 'Gezonder voedingsaanbod op scholen' gepresenteerd. Het is een gezamenlijk initiatief van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht. Doel is dat in 2015 alle schoolkantines in Nederland leerlingen een gezonder assortiment aanbieden. Het Voedingscentrum ondersteunt scholen met De Gezonde Schoolkantine.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStudenten Landstede werken bij Hotel Lumen
VolgendeTessas webtips voor in de les Zomervakantie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter