Dagelijks gaan vele honderden kinderen van 12 jaar en ouder niet naar school. Ze zitten thuis omdat ze psychisch niet in staat zijn regulier onderwijs te volgen. Sprengen College, IVIO@School en Horizon Begeleiding zijn het Traject Thuiszitters Voortgezet Onderwijs (TTVO) Noord gestart om deze groep jongeren in de regio Groningen/Friesland/Drenthe toch in staat te stellen om te leren.
TTVO-Noord gaat binnenkort van start. Het staat open voor thuiszitters (met of zonder ontheffing leerplicht) van 12 tot 23 jaar op vmbo-tl-niveau en havo- en vwo-niveau in de regio Groningen/Friesland/Drenthe.

Ook schoolgaande jongeren uit deze regio die niet in staat zijn binnen het huidige schoolsysteem te functioneren, kunnen bij TTVO-Noord terecht. Het criterium is dat ook zij thuiszitten of dreigen thuis te komen zitten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMapSkip
VolgendeCDA Kamerlid Biskop in gesprek met hoogbegaafde leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter