Meerderheid scholieren voorstander homovoorlichting

Een ruime meerderheid van de Nederlandse scholieren in het voortgezet onderwijs is voorstander van voorlichting over homoseksualiteit op scholen. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 2.000 jongeren.
71 procent van de respondenten is voorstander van voorlichting, maar van de ondervraagden wil slechts 45 procent de voorlichting wettelijk verplicht stellen. 51 procent vindt een wettelijke verplichting te ver gaan.

De ministerraad besloot eerder dit jaar dat scholen met ingang van het nieuwe schooljaar verplicht aandacht moesten schenken aan homoseksualiteit, maar dinsdag werd bekend dat demissionair minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) de invoering met een jaar wil uitstellen, omdat ze eerst een advies van de Onderwijsraad wil afwachten.

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) en de homobelangenorganisatie COC Nederland noemen het uitstel onacceptabel. Het COC noemt de vertraging zelfs een 'klap in het gezicht van homo's en lesbiennes'.

Zes op de tien jongeren denkt dat voorlichting homo-acceptatie zal verbeteren. Ongeveer hetzelfde aantal denkt dat het moeilijk is voor leerlingen om op school voor hun geaardheid uit te komen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeInstrument Risicos in beeld gelanceerd
VolgendeDeltion College Zwolle aan de slag met Lync 2010
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter