De invloed van reformatorisch onderwijs op de geloofsopbouw van leerlingen is gering. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.
Twee leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle hielden een enqute onder oud-leerlingen van het Van Lodestein College in Amersfoort, een reformatorische school voor voortgezet onderwijs. Ze ondervroegen 36 vwo-leerlingen die in 1987 de school verlieten.

Een meerderheid van hen zegt dat de school niet heeft bijgedragen aan het zich eigen kunnen maken van het geloof. Kerkdiensten en catechese leverden daaraan wel een bijdrage. Slechts de helft van de oud-leerlingen is positief over de manier waarop de middelbare school hen heeft voorbereid op de maatschappij. Dat neemt echter niet weg dat de meeste oud-leerlingen met een positief gevoel terugdenken aan hun tijd op het Van Lodestein College.

Nationale Onderwijsgids

VorigeAfscheid van schoolgebouw basisschool Blitswijk
VolgendeVijf studenten genomineerd voor Olympische mbo impressie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter