Ook andere levensbeschouwingen zullen voortaan behandeld moeten worden in het godsdienstonderwijs aan Belgische scholen. Die afspraak hebben de inspecteurs-adviseur van alle erkende godsdiensten in Belgi gemaakt. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.
Het betreft godsdienstonderwijs voor leerlingen in het Belgisch voortgezet onderwijs. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld leraren op katholieke scholen voortaan verplicht zijn met hun leerlingen ook te spreken over andere levensbeschouwingen, zoals de islam. Een doorbraak volgens de inspecteurs-adviseur, de initiatiefnemers van deze maatregel.

Nationale Onderwijsgids

VorigeVeilig op weg in Zwolle
VolgendeProject Andere Tijden sluit af met reeks publicaties over kindcentrum
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter