16 mei 2012

De impulsgebieden voor de periode 2013/2014 tot en met 2016/2017 zijn vastgesteld. Met de nieuwe regeling vaststelling impulsgebieden vindt er géén wijziging plaats in de aangewezen impulsgebieden: de huidige postcodegebieden die zijn aangemerkt als impulsgebied, zullen ook voor deze vier schooljaren worden aangemerkt als impulsgebied.
In de toelichting op de regeling geeft de minister tevens aan, de bekostiging van het onderwijsachterstandenbeleid te willen evalueren. In dit kader wordt aangegeven dat overwogen wordt de impulsgebieden, conform het VO, voor een periode van 2 jaren vast te stellen. In het overleg hierover met het ministerie van OCW, zal de PO-Raad pleiten voor een onderzoek naar de vraag of de impulsgebiedentoeslag gerichter kan worden ingezet als deze gebaseerd is op het postcodegebied van de leerling (i.p.v. de school).
Aanpassingen naar aanleiding van een dergelijke evaluatie zullen niet eerder plaatsvinden dan 1 augustus 2015 en zullen uiterlijk voor 1 mei van het jaar daarvoor worden vastgesteld.


Trefwoorden:

Bekostiging

Relevante links:Regeling vaststelling impulsgebiedenNieuwe regeling vaststelling impulsgebieden (pdf)

VorigeNieuwe cijfers gemeentefonds naar de kamer gestuurd
VolgendeGevolgen schrappen bezuiniging Passend onderwijs voor sociale plannen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter