Het Nederlands Bijbelgenootschap lanceerde deze week de website MeerOverDeBijbel.nl. Aan de hand van tien bekende personen uit de Bijbel, kunnen geïnteresseerden hier hun ontdekkingstocht door de Bijbel starten. Met MeerOverDeBijbel.nl biedt het bijbelgenootschap een gratis en toegankelijk medium om kennis te maken met de inhoud en achtergronden van de Bijbel.Op MeerOverDeBijbel.nl worden door middel van filmpjes, verhalen bij bijbelteksten en culturele uitstapjes de belangrijkste thema's en achtergronden van de Bijbel toegelicht. In tien hoofdstukken wordt het verhaal van o.a. Adam en Eva, Jezus en Paulus verteld. De verhalen bieden een inkijkje in de context waarin de bijbelteksten zijn ontstaan. Daarnaast wordt stilgestaan bij de invloed van de bijbelse verhalen op onze cultuur en tradities.De website is door het bijbelgenootschap opgezet voor mensen die weinig bekend zijn met de Bijbel en daar meer over willen weten. Stefan van Dijk, projectleider MeerOverDeBijbel.nl: "Met MeerOverDeBijbel.nl hopen wij de bezoekers duidelijk te maken wat voor een bijzonder boek de Bijbel is."Gebruikers van de website moeten zich eenmalig gratis registeren. Vervolgens kan onbeperkt ingelogd worden op MeerOverDeBijbel.nl. Het Nederlands Bijbelgenootschap wil hiermee zijn missie onderschrijven om zoveel mogelijk mensen te bereiken én aan te spreken met de Bijbel. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer online thema's ontwikkeld worden voor www.meeroverdebijbel.nl.

VorigeMotivatie 2
VolgendeKinderen op sociale media Hyves Facebook en Twitter populairst
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter