ROC Leiden bouwt fluisterboot voor gehandicapten

Dinsdag vond de officile start plaats van het project waarbij 20 derdejaars studenten van de opleiding Werktuigbouw van het ROC Leiden samen met het bedrijfsleven werken aan het ontwerpen en bouwen van een heel bijzondere Fluisterboot onder de naam Kaagervaaring.
Deze fluisterboot is bedoeld om mensen met een verstandelijke of fysieke handicap de kans te geven een dagje op het water door te brengen. Door te werken met geluidsarme elektrische motoren kan de boot ook in natuurgebieden worden ingezet.

In het najaar van 2011 begon de eerste student aan het stageproject Fluisterboot. In samenwerking met begeleiders van Royal Van Lent Shipyards werkte hij aan het omzetten van het voorlopig ontwerp naar het definitief ontwerp.

Daarna werden de verschillende projectonderdelen uitgewerkt. Begin 2012 konden op basis van dit werk de eerste stagegroepen starten. In de zomer van 2013 wordt het stageproject afgerond en is de boot klaar.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSchool wordt Zweinstein tijdens examenstunt
VolgendeSchrappen bezuiniging Passend onderwijs winst voor leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter