Mbo leerlingen voeren energiescans uit

Leerlingen van het RSG Simon Vestdijk in Harlingen en het ROC Friese Poort in Sneek gaan samen met het bedrijf Mensonides Installatie energiescans uitvoeren op alle gemeentelijke gebouwen in Harlingen, zo meldt Cobouw.
De in totaal 50 jongeren doen mee aan een leertraject met de naam 'Proef NME'. (Natuur milieu-educatie). Op basis van de energiscans kunnen De mbo-studenten de gemeente Harlingen ondersteunen op het gebied van energiebesparing. Nadat alle gebouwen gescand zijn wordt er samen met de gemeente gekeken waar energie bespaard kan worden.

Naast gemeentelijke gebouwen gaan de mbo-studenten samen met Mensonides Installaties ook energiescans uitvoeren bij een aantal huishoudens. Vervolgens krijgen de bewoners duurzame bespaartips van de studenten.

"De combinatie gemeente, jongeren en ondernemers kan voor creatieve en uitvoerbare duurzame oplossingen zorgen waardoor de gemeente daadwerkelijk een besparing kan realiseren", aldus Le Roy, wethouder van Harlingen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen praktijkschool maken strand schoon
VolgendeTablets in het onderwijs beluister de podcast
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter