Social Media Theater voor het Wesselgansfort College

Vanaf de komende weken gaan de leerlingen van het Wesselgansfort College in Groningen van start met het opnemen van videoverslagen voor hun maatschappelijke stage. Dit doen ze in een Social Media Theater, waar ze met behulp van een professionele filmset hun ervaringen zullen vastleggen en deze kunnen delen via Social Media.
Door de enorme toename in het gebruik van Social Media als communicatieplatform is de vraag naar een innovatieve toepassing voor verslaglegging ontstaan. Deze vraag heeft geleid tot een concept genaamd het Social Media Theater, een filmstudio waarin leerlingen op amuserende en educatieve wijze hun maatschappelijke stage kunnen presenteren voor een greenscreen.

In de studio kunnen ze zelf video's bewerken zodat het lijkt alsof ze presenteren in de omgeving waar ze hun stage doorlopen hebben.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSchoolleiding zet ouders op scherp
VolgendeBasisschoolleerlingen op bezoek bij ROC Friese Poort
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter