9 mei, 17.52 uur, Z@pp

Hoe kunnen we duurzamer omgaan met de wereld waarin wij leven? Bijvoorbeeld met water, energie, voedsel of het milieu? Deze vraag vormt de rode draad in een extra uitzending van het NOS Jeugdournaal op 9 mei (17.52 - 18.22 uur, Z@pp) rondom het thema duurzaamheid. In het kader van de Z@PP-themaweek 'Z@PP Your Planet' reizen presentatoren Milouska Meulens en Pepijn Crone af naar basisschool De Kariboe in Heemskerk, waar de extra uitzending vandaan komt.

Bij de redacties van veel Z@PP-programma's komen vaak vragen van kinderen binnen over bijvoorbeeld het milieu, het klimaat en energie. Kinderen blijken zich hierover vaak zorgen te maken en willen weten wat zij kunnen doen. Vandaar dat tussen 5 en 12 mei tijdens de themaweek 'Z@PP Your Planet' veel programma's, waaronder het NOS Jeugdjournaal, aandacht besteden aan het thema 'duurzaamheid'. Kinderen willen immers opkomen voor een duurzame wereld waarin zuinig wordt omgesprongen met het milieu.

In het NOS Jeugdjournaal Extra; Z@PP Your Planet wordt allereerst gekeken naar wat een school zelf kan doen rondom duurzaamheid. Hierbij wordt De Kariboe in Heemskerk als voorbeeld genomen. Deze spiksplinternieuwe school is zeer duurzaam gebouwd: van een mosdak en zonnepanelen tot en met zuinige, hightech lokaalverlichting. Verder kijkt het programma naar wat er nog meer gebeurt in Nederland. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam eten en duurzaam produceren. Kinderen gaan op zoek naar mensen uit het bedrijfsleven en de politiek die verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid. Hoe kan het nu dat op sommige plekken goede voorbeelden zijn van duurzaamheid, maar op veel andere plaatsen nog niet?

In de uitzending worden ook de resultaten gepresenteerd van een Jeugdpeil-onderzoek. Aan kinderen is gevraagd wat zij weten van duurzaamheid en wat ze er voor over hebben om de wereld duurzamer te maken.

VorigeMarketingstudenten strijden om HBO Talentenprijs
VolgendeOranje voor het goede doel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter