Overheid wil techniekonderwijs redden

De overheid heeft een actieplan opgesteld waarin maatregelen staan die het verzwakte imago van techniekopleidingen moet terugdringen, zo meldt De Telegraaf. Door een tekort aan belangstelling voor techniekonderwijs dreigt in 2016 een groot tekort aan technici te ontstaan.
Er wordt 19 miljoen euro uitgetrokken voor het actieplan. Met dat geld wordt de technieksector op verschillende manieren gestimuleerd. Voor de gelegenheid zijn ministers Van Bijsterveldt (Onderwijs), Verhagen (Economische Zaken) en Kamp (Sociale Zaken) vandaag aanwezig op een school in Heemskerk.

Naast het stimuleren van de technieksector wil de overheid ook interesse wekken voor techniekopleidingen door regels te versoepelen. Zo wordt het straks makkelijker voor een student om een technische vervolgopleiding te volgen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeComeniusproject een mondiaal digitaal kookboek
VolgendeDocenten kunnen nu online samen leermateriaal maken in Wikiwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter