Afgelopen woensdagmiddag is de christelijke basisschool Prins Willem-Alexander in Utrecht een officieel gecertificeerde BAS-school geworden. BAS staat voor Bouwen aan een Adaptieve School. Gisteren werden ouders en kinderen uitgenodigd op de school om een film te kijken waarin werd uitgelegd wat adaptief onderwijs is, zo meldt de Zwartewaterkrant.
Adaptief lesgeven houdt in dat het onderwijs is afgestemd op de leerling. Elke leerling krijgt dus een apart lesprogramma. Wel kunnen alle kinderen competenties halen. Gerben Bakker, regiomanager van het Seminarium voor Orthopedagogiek in Utrecht, was aanwezig bij de gelegenheid om het BAS-certificaat te overhandigen aan het schoolbestuur.

Nadat de plechtigheid was afgelopen, was er voor de leerlingen een vossenjacht georganiseerd.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLogeren in eigen huis
VolgendeMbo studenten smijten met servies
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter