Leerlingen uit groep 6 van basisschool CNS 't Loo in het Gelderse Oldebroek planten twee walnootbomen, n tamme kastanje en een aantal fruitbomen aan de Beltgravenweg. Samen met wethouder Nicolette Hoorn en milieuvereniging het Groentje uit Wezep steken de kinderen de handen uit de mouwen.
De walnotenbomen en de tamme kastanjeboom worden in een groepje van drie bij elkaar gezet en vormen op deze manier een zogenaamd klimaatbosje. De bomen hebben een belangrijke functie, ze zuiveren de lucht die wij inademen en zorgen voor leven.

De nationale boomfeestdag bestaat al 55 jaar. Honderdduizend kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. In de afgelopen 55 jaar zijn in Nederland op de boomfeestdag meer dan 11 miljoen bomen en struiken geplant.

Nationale Onderwijsgids

VorigeTweede Kamer gaat voorbij aan zorgen onderwijsveld
VolgendeMiddelbare scholen hebben teveel geld opgepot
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter