Basisscholenleerlingen Noordoost Friesland presenteren website

Op vrijdag 13 april presenteren basisschoolleerlingen uit Noordoost Friesland de website kids.noordoostfriesland.nl. De presentatie vindt plaats om 13.00 uur op het gemeentehuis in Buitenpost.
Onderwijs, Ondernemers en Overheid zijn in Noordoost Friesland druk met ondernemende projecten. Een van deze projecten is de Kindergids kids.noordoostfriesland.nl. Het project wordt ondersteund door Agentschap.nl vanuit de landelijke regeling Onderwijs, Netwerk, Ondernemen en past uitstekend binnen het gemeentelijk beleid dat is gericht op het sociaal en economisch versterken van deze regio.
Aan dit project doen op dit moment 6 basisscholen mee: De Mienskip in Buitenpost, De Tsjelke in Holwerd, t Holdersnest in Harkema, t Skriuwboerd in Surhuisterveen, de Lytse Wimanschool in Twijzel en De Balkwar in Kootstertille. De basisscholen verzamelen en publiceren informatie informatie over hun dorp. Het ondernemende deel zit in de advertenties. Kinderen verzorgen zelf de verkoop van advertenties, de verkoopadministratie, de publicatie en de contracten met de klanten.

Op de website worden artikelen geplaatst met foto's en video's. De site heeft ook een laatste nieuws'-rubriek en een weerbericht. Het afgelopen jaar zijn de leerlingen druk bezig geweest met het vullen van de site.

Nationale Onderwijsgids

VorigePO Raad deelt zorgen VNG over doordecentralisatie niet
VolgendeMeeste mbo opleidingen van vier naar drie jaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter