De regio Rivierenland in de provincie Gelderland heeft afgelopen jaar het aantal voortijdige schoolverlaters onvoldoende terug weten te dringen, zo meldt De Gelderlander.
Vooral in de plaatsen Tiel en Neerijnen is de situatie zorgelijk. Daar nam het aantal uitgevallen leerlingen vorig jaar zelfs toe. Een leerling tussen de 12 en 23 die zonder havo-, vwo-, of mbo-diploma het onderwijs verlaat wordt door het ministerie van Onderwijs als vroegtijdig schoolverlater bestempeld.

Het ministerie is bang dat jongeren die niet naar school gaan werkloos blijven of de criminele sector in gaan. Daarom probeert de overheid het aantal vroegtijdige schoolverlaters terug te dringen.

De regio Rivierenland heeft nu samen met het ministerie van Onderwijs een convenant ondertekend. In dat convenant staat dat beide partijen voldoende zullen ondernemen om het aantal vroegtijdige schoolverlaters terug te dringen. Als uit een regionale analyse blijkt dat er specifieke problemen zijn, wordt hiervoor een plan van aanpak opgesteld.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholieren wandelen 45000 euro bijeen voor water
VolgendeVoorjaarsbrief Stichting van het Onderwijs pleidooi voor langetermijnvisie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter