Deniz Eryilmaz, leerling van de Gunningschool, heeft het Lagerhuisdebat van de gemeente Haarlem gewonnen. Dit debat voor en door scholieren van verschillende vmbo-scholen uit Zuid-Kennemerland werd op 15 maart georganiseerd ter gelegenheid van de Dag van de Leerplicht.
Het debat werd geleid door wethouder Jan Nieuwenburg (Onderwijs en Jeugd). Het landelijk thema was dit jaar School? Ik maak mijn verhaal! Jij ook?'. De stellingen waarover gedebatteerd werd, sloten hierbij aan. Ruim 20 leerlingen discussieerden met elkaar over het nut en de noodzaak van het halen van een diploma. Ook het staken van leraren en het spijbelen door leerlingen kwamen aan bod.

Wethouder Nieuwenburg vindt het belangrijk dat er voortdurend aandacht is voor de leerplicht en het onderwijs is, zeker nu er zoveel voorgenomen bezuinigingen op het onderwijsgebied zijn. "Leerlingen worden zich steeds meer bewust van het belang van goed onderwijs en het behalen van een diploma. Daardoor hebben ze straks meer kans op een leuke en passende baan. Dit Lagerhuisdebat helpt bij die bewustwording. Ook werken we in Haarlem hard om schooluitval tegen te gaan en voortijdig schoolverlaten te voorkomen".

VorigeOnderwijs en politiek praten weer met elkaar
VolgendeVerhalen vertellen met Fotobabble
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter