Flinke afname schooluitval mbo opleidingen Zeeland

Op mbo-scholen in de Oosterschelderegio is de voortijdige schooluitval sinds 2006 met een derde afgenomen. Deze positieve ontwikkeling is vooral te danken aan een verbeterde samenwerking tussen scholen en leerplichtambtenaren, zo meldt Omroep Zeeland.
Niet alleen in de Oosterschelderegio, maar ook op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen hebben de laatste jaren steeds minder mbo-leerlingen school verlaten zonder diploma. Ter gelegenheid van de Dag van de Leerplicht en dit positieve resultaat trakteerden leerplichtambtenaren op Walcheren en Zuid-Beveland docenten en medewerkers op mbo-scholen op taart.

In de Oosterschelderegio is de afname van het aantal leerlingen dat voortijdig de opleiding beindigt weliswaar aanzienlijk, maar het betekent nog steeds dat van de bijna veertienduizend studenten er 363 zonder diploma afhaken. Dat aantal blijft hoog vergeleken met de rest van Nederland.

Op Walcheren verlieten 309 leerlingen van de 9.255 voortijdig de opleiding en in Zeeuws-Vlaanderen 246 van de 7.776 leerlingen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeTe laat komen is ook schoolverzuim
VolgendeKennisnet brengt politiek dichter bij scholieren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter