In verschillende media heeft de PO-Raad gereageerd op het rapport 'Werkdruk in het primair en voortgezet onderwijs' van DUO Onderwijsonderzoek.
Voorzitter Kete Kervezee reageerde 's middags op BusinessNewsRadio (BNR) dat het percentage leraren in het primair onderwijs dat veel werkdruk ervaart, erg hoog is. "Ik schrik van de hoogte van het percentage. Dit sluit echter wel aan bij de zorgen in het primair onderwijs over bezuinigingen en de invoering van Passend onderwijs. Het is belangrijk dat we dit signaal serieus nemen, want het is in ieders belang dat de leraren goed in hun vel zitten."
Simone Walvisch, bestuurslid van de PO-Raad, was 's avonds te horen op Radio 5 in het programma Dichtbij Nederland: "Ik snap dat als je alles bij elkaar optelt, de beleving van leraren niet positief is. Er wordt veel van ze verwacht en de toekomstige ontwikkelingen zijn onzeker."


Trefwoorden:

Werkgeverszaken

Relevante links:Interview Simone Walvisch over werkdruk leraren (interview begint na ongeveer 20 minuten van het programma)Meer PO-Raad in de media

VorigeVerhalen vertellen met Jellycam
VolgendeOldebroek zet in op sportievere jeugd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter