Vanuit het hele land rijden volgende week dinsdag 6 maart bussen vol actievoerders naar Amsterdam. Volgens de onderwijsvakbonden gaan honderden scholen dicht of zal in ieder geval een deel van het personeel deelnemen aan de stakingsactie tegen de voorgenomen bezuinigingen op Passend onderwijs. Veel van deze bussen zijn ingezet door de bonden. Er zijn ook bussen die door de actievoerders zelf zijn gehuurd. Om bij Amsterdam ArenA de toestroom van de bussen zo goed mogelijk te kunne n begeleiden, vragen de organisatoren van de staking om de zelf ingezette bussen ook aan te melden bij: info@stakingsbus.nl
Opnieuw kan het protest tegen de bezuinigingen op een groot animo rekenen. Net als tijdens de manifestatie op 9 februari 2011 in Nieuwegein, die mede door de PO-Raad werd georganiseerd, zullen ook dinsdag 6 maart duizenden mensen hun stem laten horen tegen de bezuinigingsplannen. De onderwijsvakbonden hebben deze keer gekozen voor een staking als actiemiddel. Als werkgeversorganisatie steunt de PO-Raad dit actiemiddel niet, wel deelt de PO-Raad (nog steeds) de zorgen over de voorgenomen bezuinigingen.
Door te staken accentueren de actievoerders dat zorg voor kind en kwaliteit zich niet verhoudt met een bezuiniging van 300 miljoen op Passend onderwijs. De PO-Raad is vóór Passend onderwijs voor elk kind, maar heeft zich ook steeds gekeerd tegen de condities waaronder Passend onderwijs nu ingevoerd moet worden. Met de voorgenomen bezuinigingen komt het proces van invoering enorm onder druk te staan. De PO-Raad heeft grote zorgen over de vraag of een zorgvuldige invoering op deze manier mogelijk is. De bezuinigingen leiden tot een verlies van expertise die juist zo hard nodig is bij Passend onderwijs. Ook de vergroting van de groepen in het (voortgezet) speciaal onderwijs met 10 % leidt tot minder onderwijskwaliteit, een grotere werkdruk en grotere kans op incidenten.

VorigeScholen regio Arnhem dicht tijdens stakingen op 6 maart
VolgendeAdvies op maat voor basisschoolverlaters
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter