70 leerlingen werken aan gezondheidsproject

Dinsdag 6 maart gaan in Haren, een dorp in Groningen, bovenbouwleerlingen van het Maartenscollege, Zernikecollege en de Kentalis Guyotschool voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) een dag naar het gemeentehuis om daar te debatteren over politieke onderwerpen.
Ze doen dat in groepen, verdeeld over 8 politieke partijen en een persgroep. Elke groep wordt begeleid door iemand uit de lokale politiek en een begeleider vanuit de scholen. Het college van BW verwelkomt de leerlingen om half negen in de ochtend.

Na presentaties van GGD-raadsleden begint een deskundigenronde. De leerlingen gaan dan in gesprek met mensen van de GGD, Lentis, CJG, VNN, een persdeskundige en een huisarts.

Met alle gekregen informatie beginnen de leerlingen aan het groepswerk met het onderwerp lokaal gezondheidsbeleid. De reden voor dit onderwerp is dat er een landelijke gezondheidsnota is verschenen en de gemeente medio 2013 een eigen lokaal gezondheidsbeleid met een uitvoeringsprogramma moet hebben vastgesteld.

Nationale Onderwijsgids

VorigeAdvies op maat voor basisschoolverlaters
VolgendeDrie studenten Brood en Banket ROC Nijmegen winnen bij vakwedstrijden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter