New Kids on the Web en de Meldknop

In verband met de in februari gehouden jaarlijkse Europese Safer Internet Day hebben de organisaties Digibewust en Mijn Kind Online de website New Kids on the Web gelanceerd. Acht jongeren vertellen in een persoonlijk portret over Twitter, digitaal pesten, gamen en ondernemen. Daardoor krijgen ouders een beter inzicht in de digitale wereld van kinderen. Daarnaast worden praktische tips gegeven voor het begeleiden van kinderen in hun mediagebruik. De website kwam tot stand met steun van de EU, die dit jaar voor de Safer Interne Day als slogan had: Discover the Digital World together safely!

Tijdens de Safer Internetdag zelf heeft minister Ivo Opstelten, samen met enkele jongeren, Meldknop.nl gelanceerd. Deze website is bedoeld voor jongeren tussen 11 en 16 jaar die informatie, hulp en advies nodig hebben, wanneer ze een vervelende ervaring op internet meegemaakt hebben, zoals pesten, discriminatie, bedreiging, hacking, foto- en video-misbruik, stalkers, oplichting of schending van privacy.

VorigeEerste blogposts MediaMachtig projecten online
VolgendeUitvoeren sociale plannen Passend onderwijs kost minimaal twee schooljaren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter