Ouders betrekken voorkomt uitval mbo studenten

Minister Van Bijsterveldt, de MBO Raad en Ingrado (de brancheverenging van leerplichtambtenaren) roepen mbo-instellingen op ouders meer te betrekken bij het onderwijs aan hun kinderen. Door het verzuim van studenten boven de 18 jaar op dezelfde manier te behandelen als bij studenten onder de 18 kan veel studie-uitval worden voorkomen.
Van Bijsterveldt, Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) en Carry Roozemond (voorzitter Ingrado) hebben hierover vandaag afspraken gemaakt tijdens een bijeenkomst op ROC Friese Poort in Leeuwarden.
Minister Van Bijsterveldt: Ouders of het thuisfront zijn vaak onzichtbaar voor mbo-instellingen. Ze staan meer op afstand en hebben vaak minder beeld van het onderwijs en de ontwikkeling van hun kind. Wettelijk zijn ouders van studenten boven de 18 niet verantwoordelijk voor hun kind, maar met hun betrokkenheid en ervaring als volwassene kunnen ze hun kind wel degelijk steunen en stimuleren. Zo kunnen we studie-uitval voorkomen.'

Nationale Onderwijsgids

VorigeVoorlichting Asbest in scholen
VolgendeQuiz tools
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter