Elfstedentocht

Door: Martijn van den Berg
Giet it oan? Dat was de vraag der vragen tot op gisteren. Met de aanhoudende kou is de Elfstedentocht nu vaak het onderwerp van de dag. Ook onder de studenten in Leeuwarden wordt het onderwerp vaak aangesneden. De laatste elfstedentocht was voor veel van ons iets wat we destijds niet hebben kunnen meemaken, en ook onder de internationale studenten is het iets dat ze wel graag willen meemaken. Overal valt de Elfstedenkoorts te merken.

Met de Elfstedentocht werden 14.000 schaatsers en 1.200.000 mensen aan toeristen verwacht, wat toch best nieuw is voor een stad als Leeuwarden. Waar mensen zijn, valt geld te verdienen. En geld stimuleert studenten tot creativiteit.

Zo zijn er al verschillende studenten die matrassen aan het verzamelen zijn om te verhuren aan gasten van den Elfstedentocht, en een aantal studenten die naast de route wonen, is al plannen aan het maken om horeca in eigen huis op te zetten om zo geld te verdienen.

Daarnaast zie je om je heen dat horeca voorbereidingen aan het treffen is. Studenten worden extra ingeroosterd, met het oog op extra lange openingstijden, en zelfs de voetbalclub is plannen aan het maken om het voetbalveld in hotel te transformeren.

Ik zou het erg tof vinden als de Elfstedentocht doorgaat. Het is toch wel uniek als ik als student dit in mijn studietijd nog mag meemaken. Helaas is gisteren gezegd dat dit niet doorgaat. Misschien volgende keer beter!

VorigeWinnaar Beste leerwerkbedrijf en Talent van 2011 bekend
VolgendeInzet social media op Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter