26 november 2012

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) organiseert in samenwerking met het NOC*NSF om de twee jaar de verkiezingen voor de "Sportiefste basisschool van Nederland". Op 15 mei 2013 worden de volgende verkiezingen gehouden op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. De winnende school ontvangt een waardecheque van €5000. Vanuit de PO-Raad zal bestuurslid Wim Ludeke zitting nemen in de jury.

Doel en opzet verkiezingen

De verkiezing van de sportiefste basisschool van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen voor het primair onderwijs in Nederland aan kunnen deelnemen. Scholen wordt gevraagd om hun concreet uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. De belangrijkste doelstelling is het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport in het basisonderwijs. Bestaande voorbeelden van good-practices kunnen in dit verband een aanjaagfunctie hebben voor andere scholen. Aanmelden kan via de website van de KVLO.

Trefwoorden:

Sport gezondheid

Relevante links:Meer informatie en aanmelden

VorigeVier in balans, ict-professionalisering en mediawijsheid
VolgendeHoe kun je hoogbegaafde kinderen meer uitdagen met tablets?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter