Brainstorm met ons mee op TEDxYouthAms

Aankomende zaterdag 17 november is de derde editie van TEDxYouth in Amsterdam. Naast een mooi programma met inspirerende jonge sprekers (onder andere onze eigen #4T2-er Wilma Westenberg, succes Wilma!) zijn er workshops. Vanuit Kennisnet organiseren we een workshop op TEDxYouth en dit jaar doen we dat samen met Pabo Iselinge uit Doetinchem, onze partner in het project 'Het Leren van de Toekomst' en een aantal jongere leden uit onze #4T2 denktank.

Twee pabostudenten van Iselinge hebben een vraag rond innovatie in onderwijs met ict waar zij als toekomstig leerkracht graag antwoord op willen hebben:

• Hoe kun je kinderen mediawijzer maken, ouders meer bij de school betrekken en als school met de tijd meegaan als je Twitter in wilt zetten?
• Hoe kun je hoogbegaafde leerlingen meer uitdagen, samenwerking en (online) communicatie stimuleren tussen hoogbegaafde leerlingen met inzet van tablets?

Na een korte toelichting van de studenten op deze vragen worden de deelnemers van de workshop (een mix van onderwijsvernieuwende volwassenen en jongeren) gevraagd mee te denken over ideeën. De studenten kunnen er dan vervolgens mee aan de slag op hun stageschool.

De inschrijving voor TEDxYouth is inmiddels gesloten, maar je kunt ook online met ons mee brainstormen via Twitter. Hou op 17 november de hashtags #TEDxYouthAms, #twitteropschool en #hoogbegaafd in de gaten (de laatste twee horend bij de twee vragen van de studenten uit de brainstorm). Ook zullen we via #dtv een beroep doen op de Twitter en Facebook community.

VorigePrijsbijstelling VNG negatief normbedragen en werkelijke kosten lopen steeds verder uiteen
VolgendeInnovatieregeling Pabos tonen hun innovatiekracht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter