'Trainen van mediawijsheid is net zo belangrijk als onderwijs in taal en rekenen'; dat stelt Frank Evers, programmamanager Expertise bij Kennisnet, in de nieuwe editie van PrimaOnderwijs, het vakblad voor alle professionals in het onderwijs. Mediawijs maken van leerlingen ziet Frank Evers als een van de absolute kerntaken van zowel het primair- als het voortgezet onderwijs.

In een samenleving vol media worden kinderen continu uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken. De media bieden een prachtige en oneindige bron aan informatie op alle gebieden die je maar kunt bedenken. Voor kinderen is internet net zo gewoon als fietsen. Scholen haken hier gretig op in. Het gebruik van media is echter niet zonder risico. Hoe kun je als school het gesprek over mediawijsheid structureren en hoe kun je weloverwogen kiezen wat bij de school en de leerlingen past? Ervaringen uit de praktijk, het interview met Frank Evers, iPads in de klas én het belang van ouderbetrokkenheid lees je in de nieuwe PrimaOnderwijs die 5 november is verschenen.

VorigeLeren met je lijf beter dan leren met je hoofd
VolgendeBegrijpelijk of discriminatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter