Word samen in 5 stappen mediawijzer

Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met verschillende media en het is belangrijk om ze bewust te maken van de mogelijkheden en risico's die er zijn. Kennisnet heeft daarom een stappenplan ontwikkeld die verschillende producten bundelt. In 5 stappen word je samen met je leerlingen mediawijzer.

Stappenplan

Via het stappenplan kun je eerst je eigen kennis over het onderwerp toetsen en vergroten met een online workshop. De vervolgstappen zorgen ervoor dat mediawijsheid op een speelse manier, die aansluit bij de belevingswereld van kinderen, onder de aandacht van de leerlingen gebracht wordt.

De stappen kun je op elk moment inzetten en online bijhouden. Als je alle stappen doorlopen hebt, kun je een formulier invullen en kans maken op een schoolreisje of een eigen personage in Diploma veilig internet the game!

Voor meer informatie en het stappenplan, ga naar Samenmediawijs.kennisnet.nl.

VorigeTweederde jongeren heeft vervelende bijwerkingen van energiedrankjes
VolgendeWet Passend onderwijs aangenomen door Eerste Kamer
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter