Kon je niet aanwezig zijn bij de allereerste editie van TEDxAmsterdam Education? Heb je de livestream gemist? Geen probleem, wij hebben uit een line-up van maar liefst 17 sprekers en performers een selectie gemaakt. Bij deze onderwijseditie betraden naar goed TED-gebruik zowel bekende als minder bekende mensen de rode stip op het podium. In hun vaak zeer persoonlijke verhalen vertelden zij over het bereiken van doelen, waren zij kritisch over het onderwijs of schetsten hoe hun ideaalbeeld van het onderwijs eruit zou zien.

De meest opvallende en inspirerende uitspraken:

• 'School schould not prepare you for the world as it is, but inspire you for the world how it should be'.

Karim Amrani (onderzoeker) over hoe onderwijs anders kan.

• 'A teacher EXPECTING a pupil to SUCCEED is what makes the difference.

Lodewijk Asscher (wethouder van onderwijs en waarnemend burgemeester van Amsterdam) Over de vraag waarom de ene jongen van Marokkaanse afkomst in de criminaliteit belandt en de andere het tot burgemeester van Rotterdam schopt.

• 'Don't see closed doors, but open windows.'

Melanie Burnett (thought leader) over haar strijd om van een leven op straat via onderwijs haar droombaan als stewardess te bereiken.

• 'It takes a network to raise a child.'

Matthijs Leendertse (Lector aan de Erasmus Universiteit en ondernemer) over de verbinding tussen school en de context van het kind.

• 'Look who they are, accept them for who they are and give them a compliment.'

Peter Mulder (coach en trainer) over het aangaan van de dialoog met leerlingen, waarbij de nadruk ligt op dat wat goed gaat zodat dat verder ontwikkeld kan worden.

Je kunt nu al alle talks terugkijken op YouTube. In komende blogposts gaan we verder inhoudelijk in op een aantal TED-talks en leggen we de verbinding naar aandachtsgebieden en activiteiten van Kennisnet Innovatie.

VorigeStop de strijd tussen leraren en managers samen leren
VolgendeStem van het Onderwijs de uitslag en de vervolgstappen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter