4 oktober 2012

Op woensdag 3 oktober organiseerden de PO-Raad en VO-raad in samenwerking met de de Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek en de Nationale OnderwijsWeek een onderwijsdebat en de jaarlijkse uitreiking van de Prijs voor de Onderwijsjournalistiek. Het evenement vond plaats op de Academy for Leisure in - Onderwijsstad van het Jaar - Breda.

De prijs werd dit jaar gewonnen door José Hulsing en Jan Dijksma van de Leeuwarder Courant. Ze kregen de prijs voor de bijlage over Social media en onderwijs. De jury prees hun bijlage over de moeizame verhouding tussen scholen en sociale media om de veelzijdige belichting van een trend en de niet-negatieve toon. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.500 euro en een kunstwerk.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een debat over burgerschapsvorming in het onderwijs. Onder leiding van debatleider Jac Kriens werd gediscussieerd over de vraag wat jongeren weten van democratie. De inleiding werd verzorgd door Menno Hurenkamp, hoogleraar Sociologie en Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Directe aanleiding voor de discussie zijn de lage scores van Nederlandse leerlingen in een internationaal onderzoek naar burgerschap. Simone Walvisch, bestuurslid van de PO-Raad benadrukte dat het primair onderwijs in het kader van burgerschap vooral aandacht besteedt aan de sociale ontwikkeling van de leerlingen in de groep. De achterliggende kennis over de democratische samenleving moet volgens de PO-Raad geen apart vak worden, maar vervlochten zijn in het dagelijkse programma in de klas op het niveau van de leerlingen.

Relevante links:LC wint Prijs voor de Onderwijsjournalistiek (met link naar de winnende productie)

VorigeMeld je aan voor regeling toepassing ict in onderwijs
VolgendeDoe mee aan onderzoek naar online tekstbegrip
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter