MediaMasters 2012 gekoppeld aan 5 leerdoelen

Het educatieve spel MediaMasters 2012 is gekoppeld aan 5 leerdoelen. Door deze opzet kun je met jouw school mediawijsheid integreren in je lessen. In het onderwijs bestaat namelijk de behoefte om kinderen de kansen van media te leren benutten en daar een kritische houding tegenover aan te nemen.

Inhoud MediaMasters 2012

Mediawijzer.net komt voor de tweede keer met MediaMasters. MediaMasters 2012 maakt onderdeel uit van de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012). Het thema is dit jaar 'Stijl van leven'. Nu media steeds dieper vervlochten raken in onze leefwereld, hebben ze steeds meer invloed op onze levensstijl. Zowel positief als negatief. Doel van MediaMasters 2012: op een laagdrempelige manier starten met de integratie van mediawijsheid in het basisonderwijs.

Al bijna 1400 groepen 7 en 8 hebben zich ingeschreven en doen mee aan deze spannende en levensechte media-ervaring. Dit jaar staan de leerlingen voor een nieuwe uitdaging. Samen met de klas strijden zij voor het redden van een redactie. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze de kansen van media, maar zullen ze ook een kritische blik nodig hebben.

Leerdoelen MediaMasters 2012

MediaMasters 2012 is opgezet vanuit de volgende 5 leerdoelen:
• Analyse: kritisch leren kijken naar media en snappen hoe deze werken.
• Bewustwording: het effect van media ervaren en begrijpen.
• Gedrag: inzicht krijgen in eigen mediagedrag.
• Dialoog: praten over media, thuis en in de klas.
• Creatie: zelf media kunnen inzetten, maken en delen.

Lees verder in Dossier Mediawijsheid

VorigeVerhalen bedenken woordenschat vergroten
VolgendeEerste Kamer kritisch over Passend Onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter