1 oktober 2012

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft 28 september een wetswijziging gepresenteerd om de positie van de leraar te versterken. In een reactie zei PO-Raadvoorzitter Kete Kervezee dat zij zich kan vinden in de uitgangspunten van de AOb. De PO-Raad geeft een hoge prioriteit aan professionalisering. Dat geldt voor de leraren, maar ook voor schoolleiders, schoolbestuurders en toezichthouders. De sectororganisatie wil daarom met de sociale partners goede afspraken maken in een professioneel statuut. Dat lijkt effectiever dan afzonderlijke wetten voor de verschillende geledingen. Zoals afgesproken moet het professioneel statuut dit najaar gestalte krijgen.

Trefwoorden:

Werkgeverszaken, Professionalisering

Relevante links:AOb presenteert volledige wetswijziging op congres

VorigeUitnodiging tot Nationaal Onderwijsakkoord
VolgendeVerhalen bedenken woordenschat vergroten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter