De huisartsenpost in Bergen op Zoom gaat een beroep doen op zogenaamde medische ondersteuners, mensen die in de weekenden en op feestdagen zorg kunnen dragen voor eenvoudige consulten, zo meldt BN De Stem.

De medische ondersteuners, die vanaf deze maand in de post aan de Paracelsuslaan zullen gaan werken, hebben allen een achtergrond als verpleegkundige of doktersassistente. Daarnaast hebben zij een specifieke opleiding gevolgd tot medisch ondersteuner, een initiatief van het Kellebeekcollege, dat onderdeel is van het ROC West- Brabant.

Om ervoor te zorgen dat dit project zoveel mogelijk op rolletjes zal verlopen, zijn in overleg met West-Brabantse huisartsen protocollen opgesteld voor de inzet van de ondersteuners. De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft bevonden dat de kwaliteit van de zorg voldoende is gewaarborgd.

Het inzetten van de assisterende functionarissen in Bergen op Zoom is voorafgegaan door een proef die eind 2010 is begonnen bij de huisartsenpost Roosendaal met als doel de werkdruk terug te dringen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSkills Masters 2012 nu ook voor horeca
VolgendeNieuwe leden Programmaraad voor het Onderwijsonderzoek
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter