Expositie starterswoning voor de toekomst

In het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) worden van 1 februari tot en met 1 april ontwerpen getoond voor de starterswoningen van de toekomst, zo meldt De Architect.
Aanleiding voor het project is het 100 jarig jubileum van woningbouwcoperatie Standvast Wonen. Het project bestaat uit een droomwoning zonder grenzen en een realistische starterswoning die echt gebouwd moet gaan worden.

De ontwerpen zijn gemaakt door de studenten bouwkunde van de hogescholen HAN en het ROC te Nijmegen. De studenten hebben nagedacht over trends in levensstijl en de behoefte van starters over 25 jaar.

De studenten probeerden daarbij antwoord te geven op de volgende vragen: Wat is het effect van natuur in en rond de woning? Worden mensen nog wel geprikkeld als alles geautomatiseerd is? Wat is de invloed van social media op de sfeer in de wijk? En hoe kan de vormgeving van een woning de beleving positief benvloeden en stress verlagen?

Uit deze vragen is een realistisch ontwerp ontstaan voor een starterswoning voor de toekomst. De ontwerpen met toelichting en maquette zijn vanaf morgen te zien bij het ACN.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMiddelbare school Almere onderscheiden
VolgendeICT toepasbaar gemaakt in innovatieve projecten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter