PO-Raad, VO-raad en AVS organiseren op dinsdag 7 februari 2012 om 16.30 uur in Den Haag het Onderwijscafé over de prijs en de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Politici, beleids- en opiniemakers en vertegenwoordigers van het veld gaan met elkaar in debat naar aanleiding van het SCP-rapport 'Waar voor ons belastinggeld?' U bent van harte welkom om aan de discussie deel te nemen. U kunt zich aanmelden via www.hetonderwijscafe.nl
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft onlangs onderzoek gedaan naar het effect van extra investeringen in een aantal publieke diensten, waaronder onderwijs. De resultaten van het onderzoek deed veel stof opwaaien. De onderzoekers concluderen dat er in het onderwijs weinig vooruitgang is geboekt, terwijl er meer geld naar de sector is gegaan. Er is door het onderwijsveld al veel afgedongen op de eindconclusie van het SCP. Waarom wordt de verbetering van kwaliteit volgens de inspectie weggestreept tegen afnemende tevredenheid van ouders? Waarom kijkt het rapport niet naar de veranderde omstandigheden? En waarop baseert het SCP haar politieke uitspraken over het effect van bezuinigingen?
Het Onderwijscafé is een initiatief van PO-Raad, VO-raad en AVS. Hier gaan politici, beleids- en opiniemakers en vertegenwoordigers van het veld in een politiek café met elkaar in gesprek en debat. In het Onderwijscafé komen onderwijsactualiteiten aan bod “ het nieuws van de dag “ en wordt één thema dat zowel primair als voortgezet onderwijs raakt, uitgelicht. Dit alles in een dynamische setting met actieve deelname van het publiek. Na afloop wordt de aanwezigen een hapje en een drankje aangeboden en is er gelegenheid tot napraten.
Het debat is vrij toegankelijk en vindt plaats in Studio Dudok, Hofweg 1a Den Haag
Inloop vanaf 16.00 uur, start debat om 16.30 uur en einde om ongeveer 18.00 uur.


Trefwoorden:

Onderwijskwaliteit, Krimp, Financiën

Relevante links:www.hetonderwijscafe.nl

VorigeKids.kennisnet.nl jouw mening telt
VolgendeLunchen op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter