Mediawijs met blogs en Twitter op de Dorus Rijkersschool

De Dorus Rijkersschool in Amsterdam Noord experimenteert volop met social media om mediawijsheid te integreren in de dagelijkse praktijk. De school wil ook hiervoor een ict-beleid opzetten. Naast het opdoen van mediawijze kennis, doen de leerlingen ict-vaardigheden op, en de wat stillere kinderen krijgen via een blog de mogelijkheid om zich te uiten. Het bloggen en twitteren heeft bovendien een ander voordeel: het laat de buitenwereld (zoals ouders) op positieve wijze zien wat er zich afspeelt in de school en de school kan potentieel nieuwe leerlingen aantrekken. De webredactie interviewde leerkracht Susanne Enkelaar over haar ervaringen.

Lees verder op het Kennisnet dossier Mediawijsheid

VorigeStudenten ROC Eindhoven presenteren resultaten Horecaproject
VolgendeTablet of laptop thats the question
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter