Studenten ROC Eindhoven presenteren resultaten Horecaproject

Tijdens de Veldhovense raadsinformatiebijeenkomst maandag vond een bijzondere presentatie plaats. Naar aanleiding van incidenten in de Veldhovense Horeca besloten gemeente, horeca en politie tot een gezamenlijke aanpak. Zij schakelden ROC-studenten in voor een onderzoek. Tijdens de raadsinformatiebijeenkomst presenteerden de studenten hun bevindingen.
Regelmatig staan er berichten in de krant over alcohol-/drugsmisbruik, vechtpartijen en allerlei andere incidenten in en om horecagelegenheden. Ook in Veldhoven vonden er de laatste jaren diverse vervelende gebeurtenissen plaats. De gemeente Veldhoven, het bestuur van de horecavereniging Veldhoven en de politie hebben daarom besloten deze problematiek gezamenlijk aan te pakken.

Omdat blijkt dat veel incidenten te maken hebben met jongeren, is een samenwerking gezocht met ROC Eindhoven. Studenten van de opleiding Openbaar Bestuur maakten als afstudeerproject een analyse van de horeca in Veldhoven en onderzochten hoe een veilige n gezellige horeca samen kan gaan. De studenten voerden gesprekken met horecaondernemers, politie, gemeente en buurtbewoners en vroegen ruim 800 jongeren in Veldhoven naar hun mening.

Met de presentatie tijdens de raadsinformatiebijeenkomst werd het project ook afgerond. Voor de studenten is deze presentatie letterlijk de afronding van hun afstudeeropdracht. Docenten in de zaal gaven naar aanleiding van deze opdracht een eindbeoordeling.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeren en het brein
VolgendeMediawijs met blogs en Twitter op de Dorus Rijkersschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter