Een basisschool aan de Veenweg in de wijk Corpus den Hoorn in Groningen is maandagochtend enige tijd ontruimd geweest nadat er melding was gemaakt van een vreemde lucht, zo meldt OOG TV.
Kort na tienen kwam de melding binnen op de meldkamer van de brandweer. "In het schoolgebouw werd een lucht geroken waar een aantal kinderen misselijk van werden. Bij aankomst was de school al ontruimd en speelden de 220 kinderen al buiten.

Brandweerlieden zijn het gebouw met speciale meetapparatuur ingegaan en hebben metingen verricht", aldus woordvoerder Syriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst Groningen.

De vreemde lucht werd volgens directrice Annemarie Fickweiler veroorzaakt door een ventilator die was vastgelopen. De ventilator zal zo snel mogelijk door monteurs vervangen worden. De lessen konden tegen het einde van de ochtend weer worden vervolgd.

Nationale Onderwijsgids