Duits van belang voor economie Achterhoek

Het is voor de economie van de Achterhoek van groot belang dat de ondernemers en professionals van morgen de Duitse taal goed beheersen, zo meldt de Gelderlander. Dat is het oordeel van Bart van der Eerden, opleidingsmanager Economie en Dienstverlening van het ROC Graafschap College.

Dat is precies de reden waarom Van der Eerden zich zorgen maakt over het besluit van het ministerie van Onderwijs om Engels verplicht te stellen als examenvak op niveau 4 van de ROC's.

"Dat is kortzichtig en niet goed voor deze regio die juist veel economische contacten heeft met Duitsland", aldus Van der Eerden. Hij pleit ervoor, gesteund door andere ROC's in Oost-Nederland, om in actie te komen. De ROCs willen dat de huidige situatie, waarbij leerlingen de keuze hebben tussen Engels en Duits als examenvak, blijft bestaan.

Wanneer Engels een verplicht examenvak wordt, is de kans klein dat leerlingen Duits als tweede taal er naast zullen kiezen vreest Van der Eerden. Dit zou een slechte ontwikkeling voor de detailhandel, de groothandel, horeca en toerisme in de regio zijn.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHet zijn de kleine dingen
VolgendePrimair onderwijs en OCW maken afspraken over verhogen onderwijskwaliteit
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter