Tijdens de ALV van 11 januari 2012 hebben de leden van de PO-Raad zich uitgesproken voor het onderhandelaarsakkoord over de gevolgen van de bezuiniging op Passend onderwijs. De vakbonden zijn op dit moment echter nog bezig met hun ledenraadpleging.

Hardheidsclausule

Wij adviseren onze leden dan ook om nog geen financiële afspraken in sociale plannen vast te leggen, totdat zij duidelijkheid hebben van het ministerie over de verdeling van financiële middelen naar aanleiding van dit akkoord. Tot hier over meer duidelijkheid is kan wel tot ondertekening van sociale plannen worden overgegaan als in sociale plannen een zogenaamde hardheidsclausule wordt opgenomen.
In het onderhandelaarsakkoord heeft de PO-Raad afspraken gemaakt met de vakbonden en de minister . Door dit onderhandelaarsakkoord, waarbij 60 miljoen beschikbaar komt, maken medewerkers meer kans om een baan binnen het onderwijs te houden, waardoor expertise beter behouden kan blijven.

Trefwoorden:

Werkgeverszaken, Sociale zekerheid, Passend onderwijs

VorigeWinnaars mediawijsheidtipswedstrijd bekend
VolgendeRita Verdonk en Jan Smit lezen tijdens Het Nationaal Voorleesontbijt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter