Hotels worden overgenomen door Deltionstudenten

Derdejaarsstudenten van het Deltion College in Zwolle gaan in januari twee weken lang het Wildhout Hotel Restaurant in Ommen en Herberg de Klomp in Vilsteren overnemen. Dat meldt Weblogzwolle.nl.

Het Wildhout Hotel Restaurant wordt in de periode van 16 tot en met 29 januari overgenomen door 14 studenten. Herberg de Klomp wordt van 23 januari tot en met 5 februari gerund door 12 studenten.

Tijdens de overname zijn de studenten van de hotelschool verantwoordelijk voor het leiden van het hotel en herberg.

Het Deltion College wil hiermee studenten stimuleren voor het ondernemerschap. Door dit project krijgen de studenten de ruimte om te leren ondernemen, samen te werken en het geleerde ook in de praktijk te brengen. De studenten zullen tijdens het verblijf hun eigen geschreven ondernemingsplan uitvoeren.

De studenten verzorgen verschillende activiteiten en arrangementen om ook in de maand januari volbezet te zijn.

"Door de overname kunnen we onze passie voor dit mooie vak overbrengen op studerende jongeren", reageren eigenaren Wildhout en De Klomp.
Een gedeelte van het geld dat de studenten binnenhalen zal naar stichting Kwaliteit in Kwetsbaarheid (KIK) gaan. KIK werd door de studenten gekozen in overleg met beide horeca-eigenaren. De stichting financiert projecten voor welzijn en ontspanning voor mensen met een verstandelijke beperking.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHotels worden overgenomen door deltionstudenten
Volgende19 lestips voor de winter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter