Ook aankomende zomer hoopt stichting Europa Kinderhulp minimaal 1500 kinderen uit binnen- en buitenland gelukkig te kunnen maken met een fijne vakantie bij Nederlandse vakantiegastouders. Dit betekent dat de organisatie momenteel hard op zoek is naar honderden nieuwe vakantieouders. Helaas blijkt het ieder jaar moeilijker te worden om nieuwe gastouders te werven. Voor veel werkende mensen is het nu eenmaal moeilijk om naast de eigen vakantie ook nog eens krap drie weken vrij te maken voor een vakantiekind. Daarom richt Europa Kinderhulp specifiek haar pijlen op een groep die in de zomer wat meer ruimte heeft: docenten!
De ervaring leert dat docenten tot de betere vakantieouders horen. Zij hebben immers veel ervaring met kinderen met verschillende achtergronden. Belangrijk pluspunt is bovendien dat zij over de nodige pedagogische inzichten beschikken waardoor zij goed in staat zijn om kinderen die het in het dagelijks leven niet gemakkelijk hebben, te begrijpen. Want om wat voor kinderen gaat het eigenlijk?
Het zijn veelal kinderen uit achterstandsgezinnen met een veelvoud aan problematiek, waaronder kleine behuizing, armoede, alcoholisme, (emotionele) verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik. Voor deze kinderen betekent een vakantie bij een warm gastgezin heel veel. Even weg van de ellende, even weer echt kind kunnen zijn. Het is daarom beslist niet de bedoeling om met het kind dure uitstapjes te maken: de gewone routine thuis met veel aandacht (spelletjes, knutselen!) en liefde is waar deze kinderen het meest behoefte aan hebben.
Ook geïnteresseerd in het vakantiegastouderschap (ook alleenstaanden zijn welkom)? Ga dan naar www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

VorigeCultuur en Onderwijsbeurs in Nederland
VolgendeDigibordtools Prowise/Bordwerk gratis beschikbaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter